30
aug 2024
Skrevet af: Henrik Poulsen
Det nordiske køkken – plantebaseret kost og sundhed

Tid
Mandag. 28/10/24, kl.17.30 – 19.15

Pris 100 kr.

Hvad skal vi spise?
Der er mange myter og fordomme om, hvad der er godt at spise både for vores helbred og klima. Må man spise sukker og gluten? Skal man leve plantebaseret og undgå kød for at leve længe? Skal man faste eller spise mange små måltider? Må man overhovedet spise noget som helst?

I de helt nye kostråd fra 2023 (De Nordiske Næringsstofanbefalinger) er der lagt op til, at planteriget bør fylde mere på vores tallerken. Samtidig får kød – særligt fra de firbenede – kun en beskeden plads. Men hvad vil det sige at spise plantebaseret? Hvilke fødevarer gemmer sig i det nordiske spisekammer, som er gode for vores helbred? Og er det godt for alle at spise mere plantebaseret og mindre kød? Er der aldersgrupper eller patientgrupper, fx i forbindelse med knogleskørhed eller tarmproblemer, hvor det kan være uhensigtsmæssigt?

Bliv klogere på det nordiske køkken, de nye nordiske kostråd og sundhed med klinisk diætist Mette Borre fra Aarhus Universitetshospital.

Foredragsholder:
Mette Borre, klinisk diætist fra Aarhus Universitetshospital

Foredraget afholdes i samarbejde med Sydvestjysk Folkeuniversitet